Christian Frederik-Herulf Cup

For de som er godt kjent i Moss, så er HK Herulf Moss et kjært navn. Kanskje fordi klubben har som mål å kunne stille lag i alle årsklassene for de yngre eller kanskje også fordi klubben setter ungdom og ungdomsarbeidet høyt. Klubben ble stiftet i 1950 og har i dag rundt 550 medlemmer fordelt på hele 22 lag.

Godt miljø er viktig

Mye av det som HK Herulf Moss får til, får klubben til nettopp fordi det jobbes mye med miljø og holdninger innad i klubben. Her er det retningslinjer for trenere, spillere og også foreldre. Alle har et ansvar for at det skal være hyggelig å være en del av klubben og at klubben skal være et godt sted å bruke fritiden sin på. Det at alle de involverte tar nettopp dette på alvor er noe som speiles i hele Moss. Ved hver sesongstart underskriver partene på en miljøavtale med punkter som hele laget skal arbeide med for å få et godt miljø. Avtalen evalueres i mars eller april. Her tas miljøet rundt sporten på alvor.

Herulf cup i august

Hvert år arrangeres Herulf Cup i august. Kampene spilles i Mossehallen etter NHFs reglement og det er sluttspill i både A og B samt lagpokaler til alle finalistene. Dette er dager fylt med spenning fra begynnelse til sluttspill for spillere fra 12 til 18 år. Spilletiden til kampene reguleres som vanlig etter alder med 2×15 minutter for kampene som spilles av spillere i alderen 12-14 år, 2×20 minutter for spillere i alderen 15-16 år og med 2×23 minutter for de som spilles av spillere som er 18 år.

I tillegg til Herulf Cup i august, så arrangerer HK Herulf Moss Håndballskolen hvert år. Dette er skolen for barn som ønsker å spille håndball eller som ønsker å prøve ut sporten. Håndballskolen tar imot 6 og 7-åringer hvert år og holdes enten i Mossehallen eller i Nøkkelandshallen.

Veteraner av gull og Herulf

HK Herulf Moss handler naturlig nok mye om aktivitet og glede for barn og ungdom, men HK Herulf Moss er også litt mer enn dette. Innenfor denne klubben finner du nemlig også en sporty veterangjeng som har spilt sammen siden 1970-tallet. De kalles gutter 60-laget og de er såpass sporty at de tar NM-gull også som 60-åringer. De begynte med dette som 40-åringer, fortsatte som 50-åringer og nå altså også som 60-åringer. Det er ikke så rart at klubben og hele Moss er stolte av veteranene sine.

Klubben er intet mindre stolte av Team Herulf som er et eget lag for psykisk utviklingshemmede. Team Herulf har nettopp feiret 10-års jubileum og de deltar både i Østlandsserien og på ViVil-lekene i Nadderudhallen. Team Herulf har over de siste 10 årene blitt et godt og sammensveiset lag.

Damelaget til HK Herulf Moss spiller i 4. divisjon og klubben har herrelag i 2., 3. og 5. divisjon. Lagene trener i Mossehallen og de yter bra i kamper både på hjemme- og bortebane, noe som gir både glede og spenning til alle de håndballinteresserte i Moss.

Sportsglede i cupen

 Det er helt klart at HK Herulf Moss bidrar til den gode sportsånden og sportsgleden i Moss. Her er det mange flere enn bare spillerne som er aktive, her bidrar foreldre og trenere i god, norsk tradisjonell dugnadsånd. Også Herulf Cup arrangeres med god hjelp fra trenere, dommere, oppmenn, foreldre og frivillige, år etter år. Her bidrar alle helt fra hun som scorer vinnermålet til han som rydder tribunen. Alt for at cupen skal bli en så bra og spennende cup som det er mulig å få. Og når du som publikum hører kraften fra håndballspillerne som sammen stormer mot motstandernes mål, da kan det godt være at du kjenner spenningen og spillegleden du også.