Gratis poker på Moss

De siste årene har det skylt en pokerbølge over Norge, og antall spillere som har latt seg fascinere av spillet, og da spesielt pokervarianten Texas Hold’em, er enormt. I dag spiller vi for enorme summer på nettkasioner hvert år, og ifølge nettstedet Kasinospill.review er det poker og spilleautomater som er nordmenns favoritt. Også i Moss har pokerbølgen latt seg merke, og byen har et raskt voksende pokermiljø. Et interessant aspekt av miljøet i Moss, er at det virker til at spillere i alle aldre er bitt av pokerbasillen og flere ganger i måneden møtes både unge og gamle for å måle krefter på den grønne filten. Flere av Moss sine mest aktive pokerspillere har også deltatt på flere NM i poker og skal vi tro rykter i miljøet, jobbes det i kulissene for at Moss skal bli vertskap for en av kvalifiseringsrundene på NM-turen.

 

Poker i Norge

Poker har vært spilt i Norge i mange tiår, men det er spesielt de siste 15 årene at kortspillet mange anser som en sport, virkelig har fått fotfeste over hele landet. Siden pengespill ikke er tillatt i Norge om det ikke er organisert av Norsk Tipping, har pokermiljøet i Norge nærmest operert i skjul i mange år, men ettersom interessen for spillet har økt, har det blitt etablert nasjonale forbund som blant annet har stått bak organisering av NM i poker siden 2002. Siden det ikke tidligere var tillatt å avholde mesterskapet på norsk jord, har spillere fra hele Norge satt seg på flyet og reist til både Sverige, England og i de siste årene Dublin i Irland, hvor reglene er mer avslappet enn hjemme i Norge. Miljøet har vokst jevnt og trutt, og på det meste har det vært så mange spillere som har ønsket å delta at det har blitt chartret egne fly fra Norge. Samtidig som spillere har reist ut av landet for å spille NM, vokste det frem et stabilt miljø for gratis pokerturneringer som ofte ble avholdt på ulike puber og utesteder over hele Norge. Selv om reglene ikke tillot å spille om pengepremier, som tross alt er en stor del av spillet, satte det ingen demper på antall spillere som tok til sporten. Over hele Norge vokste det frem klubber for gratis poker og sakte, men sikkert kom spillerne ut av de mørke bakrom og man fikk en åpen diskusjon om reglene rundt pokerspill i Norge.

 

Staten åpner for pokerspill i Norge

Ettersom det ble klart for både media og politikere at man faktisk hadde et stort pokermiljø i Norge, tok Frp til ordet for at de ville åpne for pokerspill i Norge og det skulle bli tillatt å spille både NM og å organisere såkalte «vennelag» hvor det var pengepremier involvert. Etter mange runder på de lukkede rom på Stortinget, ble det i 2014 klart at Norges mange pokerspillere kunne slippe jubelen løs. Fra og med 1. Januar 2015 har det vært tillatt å organisere NM på norsk jord og i vennelag kan alle spillere sette seg til bordet med opp til 1000 kroner hver. En stor dag for alle som liker poker og en merkedag i norsk lovgivning.

 

Norgesmesterskap i Poker

Det er lotteritilsynet som bestemmer hvem som får organisere NM i poker i Norge. For perioden 2015-2017 var det Blodkreftforeningen som fikk tillatelse til å avholde arrangementet og dermed motta 5% av overskuddet. For samme periode ble Global Poker Tours tildelt status som autorisert entreprenør for arrangementet. Hvem som får tillatelse til å avholde NM de neste tre årene er ennå ikke avgjort.
Om du ønsker å spille gratis poker i Moss, anbefaler vi at du tar en titt på Facebook, hvor du vil finne informasjon om ulike klubber i Mosseregionen. Om du ikke kan vente på neste gratisturnering, kan du besøke en spillportal for gode tips og tilbud.