Historiepatruljen

Under Christian Frederik-dagene i Moss koser den yngre garde seg gløgg i hjel. Her er det is, brus og pølser å få, samt massevis av leker og annen underholdning. Men denne mini-festivalen er slett ikke bare for barna – disse dagene er ypperlig for de aller fleste. Det er rett og slett som en liten festival av glede, der både små, store og mellomstore koser seg. Og det er klart at den eldre garden heller ikke blir glemt bort – det finnes altså mye god underholdning for absolutt alle. Historiepatruljen er en av de mest populære begivenhetene blant seniorene under disse dagene, og de passer godt på at de gamle har et fullverdig kulturprogram under Christian Frederik-dagene i Moss.

Kortversjonen av 1814

Med et godt glimt i øyet forteller Historiepatruljen kortversjonen av den historien vi alle kjenner fra 1814. Teatergruppen som kaller seg Historiepatruljen anno 2014 består av ingen ringere enn Frederic Molund, Kristian Breivick, Kari Jenseg og Gina Kruse Ludvigsen. Alle sammen unge skuespillere som har utmerket seg tidligere. Men Historiepatruljen er ikke alltid den samme, den har tidligere bestått av Sofie Bjerketvedt og Emil Grimstad som i 2012 fortalte historien til lattermilde seniorer.

Miniteater rundt omkring i byen

Foruten å opptre på seniorfesten for seniorene, så lager Historiepatruljen miniteater og underholder publikum rundt omkring i byen under Christian Frederik-dagene. Denne humoristiske vrien på å fortelle historien er gjerne et kjærkomment innslag i bybildet disse dagene og den morsomme, fysiske fortellingen imponerer alltid publikum. Vi nordmenn er, og ikke uten grunn, utrolig stolte av oss selv, landet vårt, historien vår og rett og slett alt som har med Norge å gjøre. Denne utrolige historien fra 1814 er noe de aller fleste i Norge kunne repetert i søvne, men det er likevel alltid greit å repetere den – for det er tross alt en historie som aldri må glemmes. Det er jo hele fundamentet for Norge slik det er i dag, og dette må vi være stolt av.

Møt Christian Frederik

Til vanlig så kan du se på Christian Frederik som statue utenfor Konvensjonsgården ved Storebro over fossen, men under Christian Frederik-dagene så vandrer han ganske så levende rundt om i byen og kanskje kan du være så heldig å få håndhilse på denne betydningsfulle, historiske personen. Dette er også takket være Historiepatruljen som passer på at publikum ikke går historieløse fra Christian Frederik-dagene. Her får publikum levert både en morsom opplevelse, samt den viktige historien til landet vårt og ikke minst Moss selv.

Humor og teater

Teater er en utrolig bra måte å tilegne seg litt historiekunnskaper på. Det gjør det mye morsommere, samt at det ofte setter seg godt i hukommelsen, slik at man dermed kan dra frem imponerende kunnskaper under familiequizen ved senere anledninger. Generelt sett er både teater og humor meget gode måter å formidle kunnskap på, noe egentlig flere skoler burde notere seg. Ikke bare engasjerer det flere mennesker, men det gir også ekstra motivasjon for de som er lærevillige, men kanskje har vanskelig for å lære. Historiepatruljen har fått med seg dette, og gang på gang greier de å formidle utrolige detaljer fra historien på en humoristisk og minneverdig måte. Det er ikke uten grunn at denne patruljen ofte er høydepunktet ved mange av arrangementene i Moss, de er utrolig populære både blant befolkningen i byen og besøkende.